Vijenac 717 - 718

Matica hrvatska

Priznanje virovitičkom ogranku

Marina Mađarević


Ogranak MH u Virovitici na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća u povodu Dana grada Virovitice 13. kolovoza primio je Zahvalnicu Grada Virovitice, priznanje za doprinos kulturnoj baštini Virovitice tijekom 50 godina postojanja.


Predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss, predsjednica OMH u Virovitici Dubravka Sabolić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin

Ogranak je osnovan 1971, a 1991. održana je obnoviteljska skupština. Posebnu obljetnicu obilježit će u rujnu izložbom posvećenom svim živućim i preminulim članovima, njihovu radu te održavanju svijesti o važnosti kulture virovitičkoga kraja. Na blagdan svetoga Roka i Dan grada Virovitice, 16. kolovoza, članovi Ogranka prvi su put predstavili svoju djelatnost građanima Virovitice na štandu na kojemu su izložili književna izdanja MH. Posjetiteljima su omogućili i čitateljski kutak u kojemu su se mogli udobno smjestiti i pročitati pobjedničke priče prvoga izdanja Međunarodnoga književnoga natječaja Kristalna pepeljara za najbolju kriminalističku priču, koji se održava i ove godine.

Vijenac 717 - 718

717 - 718 - 9. rujna 2021. | Arhiva

Klikni za povratak